Planetcare verbetert de leefbaarheid van mens door natuur in Rotterdam en omstreken. Zij laten de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en volgen de uitgangspunten van permacultuur; kleinschalige, duurzame tuinbouw, geïnspireerd op natuurlijke ecosystemen waarin zorg voor jezelf, de aarde en je leefomgeving en eerlijk delen voorop staat.

In al hun projecten planten ze zaden om het aardebewustzijn te vergroten. Want ieder mens mag weten wat er met de aarde gebeurt en welke invloed je erop uitoefent. Alleen dan kan je bewuste keuzes maken. In een groene leeromgeving ontwikkelen kinderen zich beter. Planetcare is gespecialiseerd in de aanleg van een groene leeromgeving op scholen.

Met ruim 30 jaar ervaring in het lesgeven van natuur- en milieueducatie staat oprichter Gerrit Roukens bekend als tuinmeester Gerrit. Met volle overgave en een beetje fantasie neemt hij kinderen mee in zijn verhaal over de natuur.

Planetcare werkt o.a. aan het project Landbouwbuurt, geïnitieerd door Annet Otterloo (Freehouse). Uitvalsbasis is Disselstraat 10, in de achtertuin planten ze geneeskrachtige kruiden en in het huis houdt tuindokter Gerrit spreekuur. Vergroening is het recept voor een gezonde, bloeiende toekomst van de Landbouwbuurt. Op het veld naast de Landbouwtoren verbouwen ze groenten en kruiden en wordt er gekookt met de buurt.

Planetcare streeft naar een groene plek van 1 tot 2 hectare per 10.000 bewoners in Rotterdam!

Verschillende locaties
planetcare.nl // ln.er1553227333acten1553227333alp@o1553227333fni1553227333