Moestuinman bedenkt, realiseert, ondersteunt en onderhoudt (sier-) tuinen, moestuinen, voedselbossen (Forest Gardens), geveltuinen, natuurspeelplekken en groene schoolpleinen in de stad.

Dit doet Moestuinman aan de hand van de (sociale) permacultuur principes: het creëren van een veerkrachtige samenleving die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is, nu en in de toekomst. Moestuinman zet zich in voor een duurzame, kleinschalige, lokale voedselvoorziening, -aanleg, -educatie en –bewustwording waar iedereen van profiteert. Daarbij zijn thema’s als ecologisch bouwen, sociale structuren en zelfvoorzienendheid belangrijk. Daarnaast is educatie zoals cursussen, workshops, lezingen, excursies, maar ook natuur-, moestuin- en voedselboslessen voor kinderen een belangrijk onderdeel van Moestuinman.

Moestuinman is een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende professionals, doen-denkers, actieve bewoners, lokale organisaties en wereldverbeteraars in Rotterdam (en de rest van Nederland). Bedenker en oprichter is Max de Corte. De bedrijfsvoering is een gezonde balans tussen eigen (vrijwilligers) initiatieven en locaties, betaalde opdrachten, samenwerkingsverbanden of eigen projecten met inkomsten. Samenwerking, leerprocessen en experimenten zijn altijd aanwezige elementen.

Moestuinman is in de loop van de jaren veel eigen projecten en groene plekken gestart. De belangrijkste eigen projecten en locaties zijn: Voedselbos Kralingen, shiitakekwekerij Trompenburg, Voedselbos Vlaardingen, De geheime tuin (Vrije School/Pniël), Voedselbos Schiebroek (Natuurtalent). Op andere (soms al bestaande) locaties is Moestuinman een belangrijke rol gaan spelen, zoals op De Voedseltuin, Voedselbos Trompenburg, Buurtmoestuin Feijenoord en Natuurgoed Ziedewij (Barendrecht). Bij elkaar werken ongeveer 100 vrijwilligers verspreid over deze groene plekken.

Verschillende locaties
moestuinman.nl // ln.na1553226561mniut1553226561seom@1553226561ofni1553226561