In Vreewijk vind je De Enk, een educatieve tuin van Gemeente Rotterdam die zich ontwikkeld heeft tot een unieke tuin waar van alles gebeurt. De tuin is al vlak na de Tweede Wereldoorlog gestart als voedseltuin. Nu worden er buiten het schooltuinieren, de natuur- en milieulessen en het senioren tuinieren, er regelmatig cursussen en workshops gegeven die allemaal een relatie hebben tot voedsel, natuur en milieubewustzijn.

Ook zijn er verschillende activiteiten, zoals lente- en herfstfeesten, barbecues voor de buurtpreventie of pizza bakken met mensen van Boei (een organisatie die zich inzet voor mensen met kanker).

De missie van De Enk is door leren, inspireren en samenwerken, het duurzame denken en doen te bevorderen. Samen met scholen, bedrijven, bezoekers en groene collega’s levert De Enk een concrete bijdrage aan het vergroten van een duurzamer en groener bewustzijn in de stad Rotterdam en aan het versterken van de sociale cohesie in de wijk.

Een gedeelte van de tuin is ingericht op basis van permacultuur: lokaal, vers en gezond voedsel wat met respect voor mens en aarde gegroeid is. Met de permacultuurmoestuin en de ontwikkeling van een voedselbosrand wordt de biodiversiteit op de tuin gewaarborgd.

Het belang van groene plekken zoals De Enk in de stad is groot. Ze dragen bij aan het welzijn, gezondheid en het milieubewustzijn van de mensen in de stad. Op De Enk groeien niet alleen gezonde groenten, ook mensen bloeien er op!

Enk 182
enktuin.blogspot.nl // ln.ma1553227579drett1553227579or@cn1553227579esknE1553227579TE@of1553227579ni1553227579

Bronvermelding foto’s: Henk Roubos