Duurzaam en bloeiend Rotterdam

Op groene plekken in de stad groeit van alles: bloemen, groenten, fruit, vogels, bijen en bomen. Maar ook sociale cohesie, veerkracht en veiligheid. Groen bestrijdt armoede en draagt bij aan een duurzame stad. Hier kom je tot rust, wordt je vrolijk en maak je nieuwe vrienden. Daarom verenigen wij deze tuinen met het Groene Groeiplekken team voor een bloeiend Rotterdam.

Maatschappelijke doelen

Groene Groeiplekken is een samenwerkingsverband van groene organisaties die zich inzetten voor een diversiteit aan maatschappelijke doelen: van biodiversiteit en het verminderen van onze ecologische voetafdruk tot armoedebestrijding, van het versterken van sociale cohesie en veiligheid in wijken tot lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Waarom krachten bundelen?

Het potentieel van groene plekken is nog lang niet volledig benut. Met Groene Groeiplekken bundelen we onze krachten om zo bij te dragen aan een betere samenleving in de stad. We leren van elkaars ervaringen en steunen elkaar met raad en middelen. We organiseren gezamenlijke activiteiten en faciliteren de ontwikkeling en organisatiekracht van de stadslandbouwbeweging. We werken samen bij de professionalisering van groencoaches en werven samen financiële middelen.

Ook meedoen?

Wil je als groene organisatie ook aansluiten bij Groene Groeiplekken of kun je ons verder helpen bij de ontwikkeling door kennisvergaring en netwerk? We horen graag van je! Mail ons.
Bekijk de reeds aangesloten organisaties